fbpx

Bij Gedachtegolf kan je terect voor de volgende lessen:
– mindfulness trainingen voor kinderen en tieners,
– coaching voor volwassenen
– meditatie lessen

Kinderen en tieners kunnen bij mij een mindfulness training volgen op meerdere locaties in Noord-Holland vanuit Bergen (NH), Schoorl, Heiloo, Alkmaar en rand gemeenten. 

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen bij mij een 8-weekse training volgen. Vanaf 13 t/m 19 jaar zal de training bestaan uit 10 lessen. Je kunt de training individueel of groepsgewijs volgen op diverse locaties.
Volwassenen kunnen terecht voor individuele coaching waarbij zingeving een belangrijk onderdeel is.
Meditatie lessen bied ik aan op kleine schaal in Heiloo en Schoorl. Ik ben leerling vanuit de Vipassana boeddhisme. 
Ik bestudeer de Abhidhamma (boedhistische psychologie), volg retraits vanuit deze stroming en volg diverse cursussen op dit gebied om mijn kennis te verbreden. 

Gedachtegolf – gedachten, gevoelens en golven zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar want ze zijn nooit hetzelfde! Het ene moment heb je een rustig hoofd net als een kabbelende zee met enkel een kleine rimpel.
Op een druk moment kan je hoofd en/of lijf aanvoelen als een storm, met hoge golven die van alle kanten aankomen die als een brei door elkaar gaan. Golven gaan op en neer, net als gedachten en gevoelens die komen en gaan. Hoe fijn zou het zijn om hier invloed op te hebben? Wat je bent niet je gedachten, je hebt ze!
Met mindfulness training kan je dit leren! En hoe jonger je hiermee start, des te eerder zal dit een onderdeel zijn van je leven.

Wanneer je je bewust bent van je gedachten, gevoelens en emoties kan je leren om er bewust op te reageren, of ze alleen op te merken. Dat helpt je bij concentratie, ontspanning en zelfs je reactie op anderen!

Door je hier bewust van te zijn leef je meer in het nu. Het moment waar je op dat moment loopt, fietst, sport, speelt, leest of met familie bent.

Geef je dus op voor een training en leer de vaardigheid van mindfulness!