fbpx

Workshop meditatie voor volwassenen

In 2011 ben ik in aanraking gekomen met inzichtmeditatie; een meditatie techniek waarbij je leert om helder van geest direct en ongekleurd naar je eigen ervaringen te kijken.
Wat daarin centraal staat is het ontwikkelen van aandacht, ook wel mindfulness genoemd.
Vipassana leert je om te kijken naar het lichaam, de geest, gevoelens, gedachten en zintuiglijke waarnemingen die opkomen en weer verdwijnen. Dit doet men met aandacht, zonder dit te veroordelen, te analyseren en zonder er iets van te verwachten.
Nieuwsgierig en leren kijken naar alles wat er op komt. Zonder oordeel.

“Zo leren we omgaan met de golven van het leven, die soms hoog en soms laag zijn”

Door middel van meditatie leer je in het dagelijks leven hier beter mee omgaan. Zodat je bewust kan spreken, luisteren, handelen. Zodat je je minder laat meeslepen door oude patronen, die je aangeleerd zijn.
En dit heeft een positieve werking op ons stress niveau, energie systeem en zelfs immuunsysteem. Wanneer je minder meegesleept worden door gedachten en gevoelens ontstaat er ruimte en kan je bewust reageren. En dat is prettig voor jezelf en anderen.
Wanneer je kampt met stressklachten zoals burnout, overspannenheid, of andere klachten waardoor je uit contact bent helpt meditatie om tot rust te komen en tot inzicht te komen.

Meditatie is helpend wanneer je kampt met fysieke en mentale pijn. Het kan je verlichting geven. Door te kunnen kijken naar je gezondheid met mildheid kan het je ondersteunen. Tijdens een periode van pijn in mijn heupen en knie (2015-2018) heeft het  mij erg geholpen.

Wat mij op dit pad stimuleert is de onvoorwaardelijke liefde die eruit voortkomt. Dat er liefde en natuur is in iedereen en alles wat wij waarnemen.

Deze compassie draag ik graag over en als yogi Vipassana wens ik iedereen mildheid naar zichzelf en anderen toe.

“Daar waar liefde, compassie, en respect de menselijke maatschappij doordringen, daar zal men blijvende eenheid vinden.”  –

mahasi-sayadaw

Ben je bekend met meditatie, wil je samen mediteren?
Wil je erachter komen of meditatie bij je past?
Geef je hier op voor een workshop.

Kosten: ik bied de avonden aan op basis van Dana, ook wel vrijgevigheid genoemd.