fbpx

Over mij

Mijn naam is Kathelijne Janssen (1984) en met mijn man en drie kinderen woon ik in het mooie Groet. Omringd door de duinen, bossen, polder en het strand. Midden in de rust en de natuur. Iets wat voor mij een belangrijk onderdeel is in mijn leven.
Door met de natuur in verbinding te zijn voel ik mij kalm en kan ik uitdragen wat dicht bij mij staat.

“In contact zijn met wie je werkelijk bent”

In 2011 kwam ik in aanraking met Vipassana meditatie, een boeddhistische meditatiestroming. Dit gaf mij een gevoel van thuis komen. Het gaf mij rust, inzicht en mijn aandacht vergrootte. Ik voelde zoveel liefde!

Als moeder van 3 kinderen weet ik dat het leven veel met zich mee brengt en dat dit leven niet te sturen valt. Door mee te deinen met de huidige moment, de kinderen, liefdevol sturing te geven en goed voor mijzelf te zorgen helpt mindfulness en meditatie mij bewust op te voeden.

Mindfulness voor kinderen is op mijn pad gekomen toen ik iets zocht om mijn oudste zoon te ondersteunen met zijn hoofd ‘vol gedachten’ en vooral hem zelf vaardigheden aan te leren. Hij was op dat moment 5 jaar. De zoektocht begon en zo kwam ik uit bij meditatie voor kinderen. Eline Snel en haar methode ‘Stilzitten als een kikker’ sprak mij zeer aan.

Het ondersteunde mijn zoon; hij kon beter slapen en zat lekkerder in zijn vel. Zijn lijf en hoofd kwamen tot rust.

Dit heeft mij geïnspireerd om in 2017 de opleiding tot mindfulness trainer voor kinderen en tieners te volgen bij AMT.

“Geluk zit hem voor mij in de kleine dingen: een kwetterende vogel, innerlijke rust, de natuur, de zee, een liefdevolle blik, een kind die schater lacht.”

Vanaf 2009 heb ik in de ggz gewerkt met volwassenen met breed spectrum aan klachten. Met veel gedrevenheid heb ik dit werk jarenlang gedaan, en het heeft mij veel geleerd. Door een combinatie van factoren overkwam het ook mij, een burnout. Eentje die nodig was om écht blijvend te veranderen. Tijdens dit proces merkte ik dat onderdelen die mij erg hielpen in mijn herstel – mindfulness en de natuur opzoeken – meer waren dan hobby.  Ik wilde er mijn werk van maken om anderen te ondersteunen in hun herstel én om de kracht van mindfulness over te brengen. Op volwassenen en op jonge mensen. Dit is wat ik heb weten te combineren bij Gedachtegolf.

Op mijn pad heb ik tot nu toe veel mogen leren van diverse leraren. Elk heeft zijn of haar steentje bijgedragen aan mijn ontwikkeling en hoe ik in het leven sta als mens, trainer en coach.


Mijn dank gaat uit naar
Channa Ipenburg
Joost van den Heuvel Reinders
Jotika Hermsen
Marjolein Janssen
Dingeman Boots

Mijn meditatie pad begon in 2011 met een basis cursus Vipassana.
Sindsdien volg ik meditatie dagen, trainingen, thema-weekenden en retraites.
In 2017 heb ik mijn opleiding afgerond om mindfulness aan kinderen van 4 t/m 13 jaar te kunnen geven.  In 2018 heb ik de tiener opleiding (t/m 19 jaar) succesvol afgerond. Sindsdien geef ik op diverse plekken trainingen.
Naast mijn werk voor Gedachtegolf werk ik bij een landelijke overheidsorganisatie waar ik als re-integratiecoach -en trainer volwassenen ondersteun bij hun herstel na uitval door bijvoorbeeld burn-out, depressie, ptss of fysieke klachten. Mindfulness en zingeving is een groot onderdeel van mijn coaching.
Sinds 2019 volg ik voor meer verdieping een studie Abhidhamma - de boeddhistische psychologie.
Ik zit in meerdere meditatie groepen, die gepaard gaan met studie.
Dit ondersteund mijn proces waardoor ik mij blijf ontwikkelen.