Over mij

Ik ben Kathelijne Janssen, gecertificeerd mindfulness trainer voor kinderen t/m 19 jaar in de methode Eline Snel.
Ik mediteer sinds 2004 en volg trainingen en cursussen in mindfulness (MBSR), vipassana meditatie en compassie training. Ik train mij binnen de Vipassana, een boeddhistische stroming en volg regelmatig retraits.

Geluk zit hem voor mij in de kleine dingen: een kwetterende vogel, een glimlach, mooie muziek, de zee, een liefdevolle blik, een kind die schater lacht of een lekkere maaltijd. 

Ik heb samen met mijn man 3 prachtige kinderen. Mijn oudste zoon heeft regelmatig een druk hoofd ‘vol gedachten’ en al vroeg keken wij naar brede mogelijkheden om hem te ondersteunen en vooral hem zelf vaardigheden aan te leren, zodat hij zelf beter kan voelen wat hij nodig heeft. De zoektocht begon en zo kwam ik uit bij meditatie voor kinderen. Eline Snel en haar methode ‘Stilzitten als een kikker’ sprak mij zeer aan.
Na verdieping en oefening kwam ik erachter: het werkte!
Dit wilde ik aan veel meer kinderen leren en mijn scholing begon.

Soms is het goed genoeg is om even niets te doen.
Gewoon even niets. Hoe druk het ook is. Door je niet te laten meeslepen.
Dan merk je hoe het met je gaat van binnen en wat je nodig hebt.

Van jongs af aan heb ik veel met kinderen gewerkt, van jarenlang oppassen tot aan animatiewerk op een camping en later wat serieuzer – sportbuurtwerk, reisbegeleider, activiteitenbegeleider in de sneeuw en zelfs zwemdocent. 
In 2009 heb ik de overstap naar de volwassen ggz gemaakt.
Met veel gedrevenheid heb ik dit werk jarenlang gedaan. Het heeft mij veel geleerd en uiteindelijk heeft het mij ook veel gekost. Na een burnout werd het mij duidelijk dat ik iets anders wilde – werk waar mijn hart ligt – met kinderen werken!
In 2017 heb ik mijn opleiding afgerond om mindfulness aan kinderen van 4 t/m 13 jaar te kunnen geven.  In 2018 heb ik de specialisatie tieners (t/m 19 jaar) succesvol afgerond. Sindsdien geef ik de trainingen op scholen, in buurthuizen, bij mensen thuis en in jeugd ggz.

De mindfulness methode “aandacht werkt”  wordt wereldwijd met succes aan vele duizenden kinderen gegeven. 
Ook verdiep en school ik mij in mindful opvoeden, een waardevolle aanvulling voor iedereen die met kinderen werkt of kinderen opvoed.

Hoe jonger je begint met mindfulness, hoe meer profijt je hiervan hebt op latere leeftijd. Wanneer je op jonge leeftijd kan omgaan met gevoelens en gedachten, hoef je niets weg te stoppen en voel je goed je grens aan. Dan weet je wat je nodig hebt in het moment en kan je er naar handelen.

Naast mijn werkende leven en de zorg voor mijn 3 kinderen sport ik graag – surfen, hardlopen en skateboarden met mijn hond. Zo nu en dan zit ik op een mountainbike en cross ik door de Schoorlse duinen.
Ook maak ik muziek; ik zing en speel ukulele, een vrolijk instrument waar je gelijk zin in een stranddag van krijgt!
Gezonde voeding en de invloed van voeding op je gezondheid houd mij bezig. Ik blij blij dat hier steeds meer over bekend wordt.